ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατο-χορτοκεφτέδες με Σάλτσα από Φρέσκια Ντομάτα

Εδώ προσθέτουμε στις πατατοκροκέτες όλα τα υπέροχα φρέσκα αρώματα των χορταρικών της εποχής και μια φρέσκια σάλτσα που μοιάζει με χωριάτικη.

ΠΑΤΑΤΟΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

600 γρ. πατάτες

200 γρ. σπανάκι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 κρόκο αβγού

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλεύρι

Για τη σάλτσα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες σε μικρά κυβάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Στύβουμε τις ντομάτες να φύγουν τα ζουμιά τους. Σε μπολ τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πατάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το αβγό, το σπανάκι, περασμένο από το μούλτι και στραγγισμένο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Γεμίζουμε ως το ⅓ ένα κατσαρόλι με μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο.

Πλάθουμε με το μίγμα μεγάλους κεφτέδες, σαν μπιφτέκια, πιέζοντάς τους ελαφρά, να γίνουν λίγο πλακέ.

Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τους από όλες τις πλευρές, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες καυτούς, με τη σάλτσα στο πλάι σε μπολάκι.

Mε τηγανητά αβγά από πάνω, που θα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα, έχουμε το τέλειο φαγητό, που όλοι θα λατρέψουν!

Tip

Βάζουμε ό,τι μυρωδικά έχουμε: ρίγανη, θυμάρι, αλλά και καυκαλήθρες. Την εποχή που δεν έχουμε ωραίες ντομάτες, τις αντικαθιστούμε με ντοματίνια κομμένα σε ροδελίτσες.

Επίσης...

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Ζυμαρόπιτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με κολοκύθια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό μεταξύ άλλων και για το γραφείο.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθανθοί Γεμιστοί

Από τα εμβληματικά πιάτα της κρητικής κουζίνας, λατρεύονται από όλες τις νοικοκυρές του νησιού.

Φασόλια Σαλάτα με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξεις μία νόστιμη σαλάτα με φασόλια και σπανάκι.