ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατο-χορτοκεφτέδες με Σάλτσα από Φρέσκια Ντομάτα

Εδώ προσθέτουμε στις πατατοκροκέτες όλα τα υπέροχα φρέσκα αρώματα των χορταρικών της εποχής και μια φρέσκια σάλτσα που μοιάζει με χωριάτικη.

ΠΑΤΑΤΟΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

600 γρ. πατάτες

200 γρ. σπανάκι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 κρόκο αβγού

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλεύρι

Για τη σάλτσα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες σε μικρά κυβάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Στύβουμε τις ντομάτες να φύγουν τα ζουμιά τους. Σε μπολ τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πατάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το αβγό, το σπανάκι, περασμένο από το μούλτι και στραγγισμένο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Γεμίζουμε ως το ⅓ ένα κατσαρόλι με μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο.

Πλάθουμε με το μίγμα μεγάλους κεφτέδες, σαν μπιφτέκια, πιέζοντάς τους ελαφρά, να γίνουν λίγο πλακέ.

Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τους από όλες τις πλευρές, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες καυτούς, με τη σάλτσα στο πλάι σε μπολάκι.

Mε τηγανητά αβγά από πάνω, που θα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα, έχουμε το τέλειο φαγητό, που όλοι θα λατρέψουν!

Tip

Βάζουμε ό,τι μυρωδικά έχουμε: ρίγανη, θυμάρι, αλλά και καυκαλήθρες. Την εποχή που δεν έχουμε ωραίες ντομάτες, τις αντικαθιστούμε με ντοματίνια κομμένα σε ροδελίτσες.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.