ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατο-χορτοκεφτέδες με Σάλτσα από Φρέσκια Ντομάτα

Εδώ προσθέτουμε στις πατατοκροκέτες όλα τα υπέροχα φρέσκα αρώματα των χορταρικών της εποχής και μια φρέσκια σάλτσα που μοιάζει με χωριάτικη.

ΠΑΤΑΤΟΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

600 γρ. πατάτες

200 γρ. σπανάκι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 κρόκο αβγού

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλεύρι

Για τη σάλτσα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες σε μικρά κυβάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Στύβουμε τις ντομάτες να φύγουν τα ζουμιά τους. Σε μπολ τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πατάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το αβγό, το σπανάκι, περασμένο από το μούλτι και στραγγισμένο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Γεμίζουμε ως το ⅓ ένα κατσαρόλι με μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο.

Πλάθουμε με το μίγμα μεγάλους κεφτέδες, σαν μπιφτέκια, πιέζοντάς τους ελαφρά, να γίνουν λίγο πλακέ.

Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τους από όλες τις πλευρές, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες καυτούς, με τη σάλτσα στο πλάι σε μπολάκι.

Mε τηγανητά αβγά από πάνω, που θα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα, έχουμε το τέλειο φαγητό, που όλοι θα λατρέψουν!

Tip

Βάζουμε ό,τι μυρωδικά έχουμε: ρίγανη, θυμάρι, αλλά και καυκαλήθρες. Την εποχή που δεν έχουμε ωραίες ντομάτες, τις αντικαθιστούμε με ντοματίνια κομμένα σε ροδελίτσες.

Επίσης...

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.