ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατο-χορτοκεφτέδες με Σάλτσα από Φρέσκια Ντομάτα

Εδώ προσθέτουμε στις πατατοκροκέτες όλα τα υπέροχα φρέσκα αρώματα των χορταρικών της εποχής και μια φρέσκια σάλτσα που μοιάζει με χωριάτικη.

ΠΑΤΑΤΟΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

600 γρ. πατάτες

200 γρ. σπανάκι

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 κρόκο αβγού

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλεύρι

Για τη σάλτσα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες σε μικρά κυβάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Στύβουμε τις ντομάτες να φύγουν τα ζουμιά τους. Σε μπολ τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πατάμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το αβγό, το σπανάκι, περασμένο από το μούλτι και στραγγισμένο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Γεμίζουμε ως το ⅓ ένα κατσαρόλι με μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο.

Πλάθουμε με το μίγμα μεγάλους κεφτέδες, σαν μπιφτέκια, πιέζοντάς τους ελαφρά, να γίνουν λίγο πλακέ.

Περνάμε τους κεφτέδες από αλεύρι και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τους από όλες τις πλευρές, μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι.

Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες καυτούς, με τη σάλτσα στο πλάι σε μπολάκι.

Mε τηγανητά αβγά από πάνω, που θα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα, έχουμε το τέλειο φαγητό, που όλοι θα λατρέψουν!

Tip

Βάζουμε ό,τι μυρωδικά έχουμε: ρίγανη, θυμάρι, αλλά και καυκαλήθρες. Την εποχή που δεν έχουμε ωραίες ντομάτες, τις αντικαθιστούμε με ντοματίνια κομμένα σε ροδελίτσες.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.