ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Τέλειος Πουρές

Με μικρές προσθήκες, η γεύση του αλλάζει, αλλά πρωταγωνιστής είναι πάντα το βούτυρο, που θα του δώσει το μοναδικό άρωμά του. Μόνο ένα αληθινό, αγελαδινό βούτυρο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

1.500 γρ. πατάτες

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά, μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο, που θα τις βράσουμε επίσης με τη φλούδα τους.

Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και αμέσως, όσο είναι καυτές, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το εσωτερικό των σκόρδων (το βρασμένο σκόρδο δίνει ένα πάρα πολύ διακριτικό άρωμα και διόλου αψάδα).

Τις πατάμε με το πιρούνι μέχρι να λιώσουν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και, δουλεύοντας με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ, ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύοντας και πιέζοντας. Αυτή η διαδικασία δεν θα πάρει πάνω από 1'.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο ο πουρές είναι ακόμα αρκετά υγρός και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Για χρώμα και γλύκα προσθέτουμε 1 γλυκοπατάτα ή 1 καρότο, ενώ για πικάντικη γεύση 100 γρ. φέτα σπασμένη. Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο μπαχάρι ή κύμινο θα του δώσουν άρωμα, ενώ ψιλοκομμένος μαϊντανός, άνηθος ή φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουν φρεσκάδα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.