ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Φούρνου Γεμιστές με Τυριά

Μια κλασική συνταγή, που συνδυάζει διπλοφουρνιστά τη νοστιμιά της ψητής πατάτας με μια βουτυράτη γέμιση με τυρένια κρούστα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

5 μεγάλες πατάτες

100 γρ. τριμμένη φέτα

60 γρ. κασέρι τριμμένο

¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

½ φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο

1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ψιλά καρεδάκια

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε ψιλά καρεδάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. γάλα

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, μαζί με τη φλούδα, και χωρίς να τις τυλίξουμε τις ψήνουμε στους 200°C στη σχάρα του φούρνου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται πανεύκολα με το πιρούνι.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε εγκάρσια στη μέση. Μόλις χλιάνουν λίγο, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το ρεγκάτο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το γάλα, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα, για 20' περίπου.

Tip

Από τυριά θέλουμε ένα πικάντικο, ένα πιο ήπιο και βουτυράτο και ένα που να λιώνει μαστιχωτά. Η γλυκιά πάπρικα μόλις βγουν από τον φούρνο τούς ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.