Follow us

Πατάτες Φούρνου Γεμιστές με Τυριά

Μια κλασική συνταγή, που συνδυάζει διπλοφουρνιστά τη νοστιμιά της ψητής πατάτας με μια βουτυράτη γέμιση με τυρένια κρούστα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

5 μεγάλες πατάτες

100 γρ. τριμμένη φέτα

60 γρ. κασέρι τριμμένο

¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο

½ φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο

1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ψιλά καρεδάκια

1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε ψιλά καρεδάκια

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. γάλα

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, μαζί με τη φλούδα, και χωρίς να τις τυλίξουμε τις ψήνουμε στους 200°C στη σχάρα του φούρνου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται πανεύκολα με το πιρούνι.

Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε εγκάρσια στη μέση. Μόλις χλιάνουν λίγο, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το ρεγκάτο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το γάλα, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα, για 20' περίπου.

Tip

Από τυριά θέλουμε ένα πικάντικο, ένα πιο ήπιο και βουτυράτο και ένα που να λιώνει μαστιχωτά. Η γλυκιά πάπρικα μόλις βγουν από τον φούρνο τούς ταιριάζει πολύ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.