ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Σαγανάκι με Λεμόνι και Μουστάρδα

Ένας γρήγορος τρόπος να απολαύσεις τον μπακαλιάρο σε μία από τις νοστιμότερες συνταγές του. Ιδανικός μεζές για τσίπουρο.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μπακαλιάρο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Τα βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί.

Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Μοιράζουμε το μίγμα πάνω στα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20'.

Τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ταιριάζει με βραστές πατατούλες και πράσινη σαλάτα.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και ½ φλιτζ. κάππαρη, για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Η ίδια συνταγή γίνεται με οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι φιλέτο, ενώ μαγειρεύεται και στο τηγάνι, ακόμα πιο γρήγορα!

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.