ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κριθαράκι με Μπακαλιάρο, Σπανάκι και Ντομάτα

Το φρέσκο σπανάκι, κυρίως όμως η πανεύκολη ωμή σάλτσα ντομάτας που θα προσθέσεις στο τέλος δίνουν μια μοναδική νότα δημιουργικότητας.

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

200 γρ. σπανάκι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλερι σε ροδέλες

100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 λίτρο νερό ζεστό

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες μικρές χωρίς τη φλούδα τους

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

½ κ.γλ. εστραγκόν

2 κ.γλ. μέλι

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι και σοτάρουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό νερό, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Προσέχουμε να έχει την υφή πηχτής σούπας μέχρι το τέλος.

Μόλις χυλώσει και μαλακώσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, είμαστε έτοιμοι! Τελειώνουμε με το βούτυρο, το τυρί και μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τη σερβίρουμε πάνω από το κριθαρότο σε κάθε πιάτο.

Tip

Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε το κριθαρότο να "σφίξει". Το σερβίρουμε υγρό και χυλωμένο, μόλις κατέβει από τη φωτιά. Για ένα πιο διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε τις μπουκίτσες του μπακαλιάρου και να τις προσθέσουμε τελευταία στιγμή στο κριθαράκι.

Επίσης...

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.

Γαλέος με Σπανάκι και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο γαλέο με σπανάκι και ντομάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.