ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κριθαράκι με Μπακαλιάρο, Σπανάκι και Ντομάτα

Το φρέσκο σπανάκι, κυρίως όμως η πανεύκολη ωμή σάλτσα ντομάτας που θα προσθέσεις στο τέλος δίνουν μια μοναδική νότα δημιουργικότητας.

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

200 γρ. σπανάκι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλερι σε ροδέλες

100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 λίτρο νερό ζεστό

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες μικρές χωρίς τη φλούδα τους

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

½ κ.γλ. εστραγκόν

2 κ.γλ. μέλι

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι και σοτάρουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό νερό, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Προσέχουμε να έχει την υφή πηχτής σούπας μέχρι το τέλος.

Μόλις χυλώσει και μαλακώσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, είμαστε έτοιμοι! Τελειώνουμε με το βούτυρο, το τυρί και μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τη σερβίρουμε πάνω από το κριθαρότο σε κάθε πιάτο.

Tip

Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε το κριθαρότο να "σφίξει". Το σερβίρουμε υγρό και χυλωμένο, μόλις κατέβει από τη φωτιά. Για ένα πιο διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε τις μπουκίτσες του μπακαλιάρου και να τις προσθέσουμε τελευταία στιγμή στο κριθαράκι.

Επίσης...

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Γιουβέτσι με Ψαρικά

Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με ψαρικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Φάβα με Μπαλσάμικο και Χταπόδι Ψητό

Μία θαυμάσια συνταγή για φάβα με μπαλσάμικο και ψητό χταπόδι.

Γαρίδες Κρασάτες, Αρωματικές

Η συνταγή για τις πιο αρωματικές, κρασάτες γαρίδες.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Φιλέτο Λαβράκι με Πικάντικη Σάλτσα

Μία νόστιμη συνταγή για λαβράκι με πικάντικη σάλτσα.

Λαβράκι στο Χαρτί με Σαλάτα Παντζαριών

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο λαβράκι με σαλάτα παντζαριών στη λαδόκολλα.

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.