ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κριθαράκι με Μπακαλιάρο, Σπανάκι και Ντομάτα

Το φρέσκο σπανάκι, κυρίως όμως η πανεύκολη ωμή σάλτσα ντομάτας που θα προσθέσεις στο τέλος δίνουν μια μοναδική νότα δημιουργικότητας.

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

200 γρ. σπανάκι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλερι σε ροδέλες

100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 λίτρο νερό ζεστό

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες μικρές χωρίς τη φλούδα τους

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

½ κ.γλ. εστραγκόν

2 κ.γλ. μέλι

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι και σοτάρουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό νερό, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Προσέχουμε να έχει την υφή πηχτής σούπας μέχρι το τέλος.

Μόλις χυλώσει και μαλακώσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, είμαστε έτοιμοι! Τελειώνουμε με το βούτυρο, το τυρί και μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τη σερβίρουμε πάνω από το κριθαρότο σε κάθε πιάτο.

Tip

Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε το κριθαρότο να "σφίξει". Το σερβίρουμε υγρό και χυλωμένο, μόλις κατέβει από τη φωτιά. Για ένα πιο διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε τις μπουκίτσες του μπακαλιάρου και να τις προσθέσουμε τελευταία στιγμή στο κριθαράκι.

Επίσης...

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Φιλέτα Μπακαλιάρου με Σάλτσα Ελιάς και Λιαστής Ντομάτας

Μία συνταγή από την Πορτογαλία, όπου μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο με εκατοντάδες τρόπους.

Pasta με Γαρίδες και Κολοκυθάκι

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και κολοκυθάκι.