ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικός Μπακαλιαροκεφτές σε Burger

Δοκιμάστε αυτόν τον κεφτέ, που μεταμορφώνεται σε θεϊκό μπέργκερ ψαριού αν τον στριμώξεις μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι αλειμμένο με ταραμοσαλάτα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ BURGER

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου

300 γρ. μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 αβγό

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. σόγια σος

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μάραθο ψιλοκομμένο

λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά, γιατί το κατεψυγμένο ψάρι είναι γεμάτο νερό.

Το διαλύουμε σε ίνες με τα χέρια.

Στύβουμε επίσης πάρα πολύ καλά και το μουλιασμένο ψωμί.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος ενός κλασικού μπέργκερ.

Τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου για λίγο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tip

Γίνονται με οποιοδήποτε κατεψυγμένο ψάρι ή με βραστό που μας περίσσεψε. Αντί για φρέσκια ρίγανη, μπορούμε να βάλουμε θυμάρι, λεμονοθύμαρο ή μαντζουράνα. Το ψωμί παίζει ρόλο στη νοστιμιά και στην υφή του κεφτέ: προτιμήστε ένα καλό χωριάτικο σταρένιο.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.