ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Διαφορετικός Μπακαλιαροκεφτές σε Burger

Δοκιμάστε αυτόν τον κεφτέ, που μεταμορφώνεται σε θεϊκό μπέργκερ ψαριού αν τον στριμώξεις μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι αλειμμένο με ταραμοσαλάτα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ BURGER

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου

300 γρ. μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 αβγό

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. σόγια σος

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μάραθο ψιλοκομμένο

λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά, γιατί το κατεψυγμένο ψάρι είναι γεμάτο νερό.

Το διαλύουμε σε ίνες με τα χέρια.

Στύβουμε επίσης πάρα πολύ καλά και το μουλιασμένο ψωμί.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος ενός κλασικού μπέργκερ.

Τους αλευρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου για λίγο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tip

Γίνονται με οποιοδήποτε κατεψυγμένο ψάρι ή με βραστό που μας περίσσεψε. Αντί για φρέσκια ρίγανη, μπορούμε να βάλουμε θυμάρι, λεμονοθύμαρο ή μαντζουράνα. Το ψωμί παίζει ρόλο στη νοστιμιά και στην υφή του κεφτέ: προτιμήστε ένα καλό χωριάτικο σταρένιο.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.