ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Αγκινάρες

Ο μπακαλιάρος αγαπάει όλα τα λαχανικά, αλλά κατά τη γνώμη μας προτιμά τις αγκινάρες.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Υλικά

9-10 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες

1 κ.σ. αλεύρι

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνει με τη σάλτσα του.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει ο μπακαλιάρος, όχι παραπάνω από 5', για να βγει τρυφερός και ζουμερός.

Tip

Αν έχουμε μάραθο αντί για άνηθο, ακόμα καλύτερα. Αν βάλουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, 2 στυμμένα λεμόνια και τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν. Αυτό το λεμονάτο νεράκι το χρησιμοποιούμε μετά για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.