ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Αγκινάρες

Ο μπακαλιάρος αγαπάει όλα τα λαχανικά, αλλά κατά τη γνώμη μας προτιμά τις αγκινάρες.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

Υλικά

9-10 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες

1 κ.σ. αλεύρι

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνει με τη σάλτσα του.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει ο μπακαλιάρος, όχι παραπάνω από 5', για να βγει τρυφερός και ζουμερός.

Tip

Αν έχουμε μάραθο αντί για άνηθο, ακόμα καλύτερα. Αν βάλουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, 2 στυμμένα λεμόνια και τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν. Αυτό το λεμονάτο νεράκι το χρησιμοποιούμε μετά για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.