ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Πορτοκαλένια Παντζάρια και Σκορδαλιά με Σαφράν

Ένας εύκολος τρόπος να δεις λίγο αλλιώς έναν κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Η φινετσάτη, αρωματική και πολύ ελαφριά σκορδαλιά είναι εμπνευσμένη από τη γαλλική σάλτσα αγιολί.

ΜΠΑΚΑΛΑΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο σε φέτες

1 κιλό βρασμένα παντζάρια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

Για τη σκορδαλιά

2 μέτριες ψητές ή βραστές πατάτες, ζεστές

2 κρόκους αβγών

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γλ. ίνες σαφράν διαλυμένες σε ½ ποτήρι ζεστό νερό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σκορδαλιά: Σε ένα μπολ λιώνουμε την πατάτα με το πιρούνι, προσθέτουμε λίγο λίγο το σαφράν με το νερό του, το σκόρδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι, όπως στη μαγιονέζα, και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα με την υφή της μαγιονέζας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό ή ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε και τα παντζάρια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για 1' περίπου.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, σβήνουμε με το πορτοκάλι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο.

Μόλις η σάλτσα δέσει, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνουμε τέλος το ψάρι: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού κάψει βάζουμε τον μπακαλιάρο με την πέτσα προς τα κάτω.

Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και τον σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Για να γίνει ζουμερός και τρυφερός, πρέπει να προσέξουμε να μην τον παραψήσουμε.

Μόλις ασπρίσει, σημαίνει πως έχει ψηθεί.

Στο πιάτο σερβίρουμε τη σκορδαλιά, το ψάρι και πλάι τα παντζάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα των παντζαριών.

Tip

Ο μπακαλιάρος εδώ μπορεί να είναι ξαλμυρισμένο φιλέτο ή φρέσκος ή κατεψυγμένο φιλέτο. Η ίδια συνταγή όμως γίνεται και με οποιοδήποτε ψάρι σε φέτα.

Επίσης...

Γαλέος με Σπανάκι και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο γαλέο με σπανάκι και ντομάτα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.

Μπακαλιάρος με Σπανάκι και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σπανάκι και μανιτάρια.