ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανητός Μπακαλιάρος με Σάλτσα από Ταχίνι και Μέλι

Πολλοί δεν αγαπούν τη σκορδαλιά. Αυτή η πανεύκολη σάλτσα, που γίνεται με ένα ανακάτεμα, δίνει μια πρωτότυπη παρέα στον κλασικό μπακαλιάρο.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες

αλεύρι

μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνι

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. ταχίνι

1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 κ.σ. ζεστό νερό

½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 σφηνάκι μέλι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ διαλύουμε με κουτάλι πρώτα πολύ καλά το μέλι με το ταχίνι και το ζεστό νερό.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νεράκι αν μας βγει πάρα πολύ παχύρρευστη.

Στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ κατσαρόλι.

Ανακατεύουμε αλεύρι με λίγο αλάτι και την πάπρικα.

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο και πλάι του τη σάλτσα σε μπολάκι.

Tip

Μπορούμε να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο και με κουρκούτι. Αν τον θέλουμε πιο ελαφρύ, θα τον αχνίσουμε με τα υγρά του και λίγο λευκό κρασί, σκεπασμένο στο τηγάνι. Την ίδια συνταγή κάνουμε με οποιοδήποτε ψάρι σε φιλέτο.

Επίσης...

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.