ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Αχνιστός με Μοσχάτο Κρασί

Το μυστικό είναι να τον μαγειρέψεις ελάχιστα μέσα στη γλυκιά αρωματική σάλτσα, έτσι ώστε να βγει βελούδινος και τρυφερός.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.σ. ροζ πιπέρι

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1½ φλιτζ. μοσχάτο γλυκό κρασί (σαμιώτικο ή λημνιό)

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή ρίγανη, ξερή ή φρέσκια)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για πολύ λίγο, μέχρι να μαραθούν ελάχιστα.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20' περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της.

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι. Ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια, μαγειρεύουμε για 3' με 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ροζ πιπέρι και σερβίρουμε!

Tip

Πολύ νόστιμο γίνεται και το έτοιμο ξαλμυρισμένο κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Μια φλούδα πορτοκάλι στη σάλτσα δίνει υπέροχο άρωμα και ταιριάζει με την ελαφριά γλύκα του κρασιού.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.