ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Αχνιστός με Μοσχάτο Κρασί

Το μυστικό είναι να τον μαγειρέψεις ελάχιστα μέσα στη γλυκιά αρωματική σάλτσα, έτσι ώστε να βγει βελούδινος και τρυφερός.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.σ. ροζ πιπέρι

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1½ φλιτζ. μοσχάτο γλυκό κρασί (σαμιώτικο ή λημνιό)

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή ρίγανη, ξερή ή φρέσκια)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για πολύ λίγο, μέχρι να μαραθούν ελάχιστα.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20' περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της.

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι. Ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια, μαγειρεύουμε για 3' με 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ροζ πιπέρι και σερβίρουμε!

Tip

Πολύ νόστιμο γίνεται και το έτοιμο ξαλμυρισμένο κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Μια φλούδα πορτοκάλι στη σάλτσα δίνει υπέροχο άρωμα και ταιριάζει με την ελαφριά γλύκα του κρασιού.

Επίσης...

Καλαμαράκια στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στη λαδόκολλα.

Πιπεριές Μυρωδάτες με Θαλασσινά και Μυρωδικά

Πώς θα φτιάξετε μυρωδάτες πιπεριές με θαλασσινά και μυρωδικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ταραμοκεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε ταραμοκεφτέδες.

Μαριδάκι στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε μαριδάκι στο τηγάνι.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.

Μπιφτέκια με Ψάρι

Η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με ψάρι.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Πατάτες με Γέμιση Τόνου

Η συνταγή για τις νοστιμότερες πατάτες με γέμιση.

Καλαμαράκια με Κριθαράκι

Η συνταγή για καλαμαράκια με κριθαράκι.

Πρασοσέλινο Λεμονάτο με Ψάρι

Η συνταγή για πρασοσέλινο λεμονάτο με ψάρι.

Κεφτέδες Βακαλάου

Πώς θα φτιάξετε κεφτέδες βακαλάου.

Καλαμαράκια Στιφάδο

Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στιφάδο.