ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Αχνιστός με Μοσχάτο Κρασί

Το μυστικό είναι να τον μαγειρέψεις ελάχιστα μέσα στη γλυκιά αρωματική σάλτσα, έτσι ώστε να βγει βελούδινος και τρυφερός.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.σ. ροζ πιπέρι

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1½ φλιτζ. μοσχάτο γλυκό κρασί (σαμιώτικο ή λημνιό)

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή ρίγανη, ξερή ή φρέσκια)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για πολύ λίγο, μέχρι να μαραθούν ελάχιστα.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20' περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της.

Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι. Ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια, μαγειρεύουμε για 3' με 5'.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ροζ πιπέρι και σερβίρουμε!

Tip

Πολύ νόστιμο γίνεται και το έτοιμο ξαλμυρισμένο κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Μια φλούδα πορτοκάλι στη σάλτσα δίνει υπέροχο άρωμα και ταιριάζει με την ελαφριά γλύκα του κρασιού.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.