Follow us

Πατατοσουφλέ με Σαλάμι Αέρος

Κυρίως πιάτο, παρέα με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και πρωτότυπο συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι, αντί για τις κλασικές πατάτες φούρνου.

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Υλικά

1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο

4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κασέρι

1 φλιτζ. φέτα σπασμένη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 αβγά

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

τριμμένο τυρί για την κρούστα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες χωρίς το φλούδι τους, ολόκληρες, σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, αλατισμένα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο.

Με τον αβγοδάρτη τις πιέζουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το σαλάμι, τα κρεμμύδια, τη φέτα, τον μαϊντανό, τη γραβιέρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 30' περίπου.

Tip

Στην πατάτα ταιριάζουν οι δυνατές γεύσεις. Αντί για σαλάμι αέρος, μπορείτε να βάλετε μπέικον ή σαλάμι Λευκάδος ή οποιοδήποτε καπνιστό αλλαντικό.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.