ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Muffin με Φέτα και Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο αλμυρό μάφιν με πορτοκάλι και φέτα.

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό

150 ml ελαιόλαδο

300 γρ. φέτα σπασμένη

3 αβγά

λίγο αλάτι, πιπέρι

λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.

Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.

Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.

Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.

Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Tip

Τους ταιριάζει πολύ και ο γλυκάνισος. Αν είστε φίλος του, προσθέστε 1 κ.γλ. Το ίδιο μίγμα μπορούμε να ψήσουμε και σε μακρόστενη φόρμα.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.