ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Muffin με Φέτα και Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο αλμυρό μάφιν με πορτοκάλι και φέτα.

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό

150 ml ελαιόλαδο

300 γρ. φέτα σπασμένη

3 αβγά

λίγο αλάτι, πιπέρι

λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τα αβγά.

Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε τη φέτα, το θυμάρι, το μπαχάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 35'-40'.

Ξεφορμάρουμε τα μάφιν όταν κρυώσουν.

Ταιριάζουν πολύ με ήπιας γεύσης αλλαντικά, όπως η γαλοπούλα και η χοιρινή ωμοπλάτη.

Κόβουμε τα μάφιν στη μέση και φτιάχνουμε σαντουιτσάκια.

Tip

Τους ταιριάζει πολύ και ο γλυκάνισος. Αν είστε φίλος του, προσθέστε 1 κ.γλ. Το ίδιο μίγμα μπορούμε να ψήσουμε και σε μακρόστενη φόρμα.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.