ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Κέικ με Τυριά και Ελιές

Πικάντικο και νόστιμο, αυτό το θαυμάσιο αλμυρό κέικ με τυριά και ελιές ταιριάζει ιδανικά με την μπίρα ή το κρασί.

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΤΥΡΙ ΕΛΙΑ

Υλικά

200 γρ. χαλούμι σε κυβάκια

200 γρ. γκούντα τριμμένo

150 γρ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

50 γρ. κουκουνάρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αβγά

2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο με το γιαούρτι μέχρι να ενοποιηθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε το χαλούμι, τo γκούντα, τις ελιές, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Μόλις χλιάνει, το ξεφορμάρουμε.

Tip

Αντί για πράσινες ελιές, μπορούμε να βάλουμε τις πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά ή και μαύρες. Από τυριά, βάλτε όποια προτιμάτε, στην ίδια ποσότητα. Σε ένα κάλεσμα κόψτε το σε μπαστουνάκια και συνοδέψτε με αυτό ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά. Δεν υπάρχει τίποτα νοστιμότερο για να συνοδέψεις ένα έντονο σαλάμι, όπως μπίρας ή Λευκάδας, ή ένα λουκανικάκι Φρανκφούρτης.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.