ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Υλικά

6 ώριμες ντομάτες

4 πιπεριές

κιμά μοσχαρίσιο (περίπου 150-200 γρ.)

10 κ.σ. ρύζι για γεμιστά

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό

δυόσμο

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά, κόβουμε το επάνω μέρος (το κρατάμε για καπάκι), και τα αδειάζουμε.

Τρίβουμε στο ρεντέ την ψίχα από τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με λίγο λάδι.

Προσθέτουμε περίπου τα 2/3 του μείγματος της ντομάτας, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να πάρουν μία βράση (να μη στεγνώσουν) και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες και τις πιπεριές προσέχοντας να αφήσουμε λίγο κενό για να έχει χώρο να βράσει το ρύζι.

Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε στα κενά.

Προαιρετικά μπορούμε να "στριμώξουμε" και πατατούλες χοντροκομμένες.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια. Ρίχνουμε από πάνω λάδι, το υπόλοιπο μείγμα της ντομάτας και 1 ποτήρι νερό σιγά σιγά.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να γίνει το ρύζι στις πιπεριές (στις ντομάτες γίνεται πιο γρήγορα επειδή έχει περισσότερα υγρά).

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.