ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Ρύζι και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες μελιτζάνες με ρύζι και δυόσμο.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά

3-4 μελιτζάνες γλυκές, κομμένες κομματάκια

1-2 - 3/4 φλ. καλό ελαιόλαδο

1 κούπα ρύζι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους (ή δύο μικρότερες)

φρέσκο δυόσμο

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις μελιτζάνες ένα μισάωρο περίπου σε αλατόνερο και στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και φέρνουμε δυο βόλτες το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες (προσοχή μην καεί το κρεμμύδι).

Τρία-τέσσερα λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη και περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι.

Προσθέτουμε δυόμισι κούπες ζεστό νερό (μετράμε στην κούπα που μετρήσαμε και το ρύζι) και φροντίζουμε να έχουμε άλλη μία κούπα ζεστό νερό, μήπως χρειαστεί.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε αλάτι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ελαφρά πού και πού.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, τραβάμε την κατσαρόλα στο διπλανό μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το δυόσμο (όσο θέλουμε, ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε τη μυρωδιά του), σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε προσθέτοντας πιπέρι.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.