Follow us

Μελιτζάνες με Ρύζι και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες μελιτζάνες με ρύζι και δυόσμο.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Υλικά

3-4 μελιτζάνες γλυκές, κομμένες κομματάκια

1-2 - 3/4 φλ. καλό ελαιόλαδο

1 κούπα ρύζι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους (ή δύο μικρότερες)

φρέσκο δυόσμο

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τις μελιτζάνες ένα μισάωρο περίπου σε αλατόνερο και στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και φέρνουμε δυο βόλτες το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες (προσοχή μην καεί το κρεμμύδι).

Τρία-τέσσερα λεπτά αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη και περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε 10 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι.

Προσθέτουμε δυόμισι κούπες ζεστό νερό (μετράμε στην κούπα που μετρήσαμε και το ρύζι) και φροντίζουμε να έχουμε άλλη μία κούπα ζεστό νερό, μήπως χρειαστεί.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε αλάτι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ελαφρά πού και πού.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, τραβάμε την κατσαρόλα στο διπλανό μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το δυόσμο (όσο θέλουμε, ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε τη μυρωδιά του), σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε προσθέτοντας πιπέρι.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.