ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανικά Φούρνου με Κρέμα Φέτας

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαχανικά φούρνου με κρέμα φέτας.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Για τα λαχανικά:

4 πατάτες μέτριες, σε κύβους

2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

4 μέτριες ντομάτες σε κύβους

300 γρ. μανιτάρια

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την κρέμα φέτας:

300 γρ. φέτα

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

λίγο δυόσμο

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κρέμα φέτας: Σπάμε τη φέτα με πιρούνι.

Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Αν το μείγμα μας βγει πολύ "σφιχτό", προσθέτουμε 1- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.

Λαχανικά: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά, τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, απλώνουμε την κρέμα φέτας πάνω από τα μισοψημένα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.