ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντολμαδάκια με Μελιτζάνα στο Φούρνο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια με μελιτζάνα στο φούρνο.

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά

1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα

1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)

2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ.ρίγανη

2 κ.σ. άνηθο, βασιλικό ή δυόσμο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

2 φλ. αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

300 γρ. κληματόφυλλα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα.

Αφαιρούμε τους σπόρους, αν έχει, και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε, ώσπου να απορροφήσουν το λάδι.

Προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη, τον άνηθο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να ψηθεί καλά η μελιτζάνα.

Βάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε 5 λεπτά να ψηθεί.

Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και κάνοντας σειρές αν χρειαστεί και τα τοποθετούμε σε πυρέξ.

Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.

Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για μην ξεραθούν.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.