ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κλασικά γεμιστά.

ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

12-15 ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κόκκινες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή ό,τι μας αρέσει • λάδι

200 γρ. ρύζι

2-4 κρεμμύδια ξερά

2-4 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο και μάραθο ή άνηθο

λίγη φρυγανιά τριμμένη

πατάτες

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.

Ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλα τα λαχανικά, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μάραθο.

Τα αδειάζουμε όλα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο νερό, το ρύζι και αλατοπίπερο.

Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές ήταν οι ντομάτες μας.

Βάλτε μέχρι να φαίνεται κάπως ζουμερό.

Αν πάλι φοβόμαστε πως δε θα βράσει το ρύζι, βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα και το βράζουμε λιγάκι. Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Γεμίζουμε τα λαχανικά.

Προσέχουμε να μην τα γεμίσουμε μέχρι επάνω, να αφήσουμε λίγο χώρο, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά και τις αλατοπιπερώνουμε.

Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τυχόν γέμιση που μας έμεινε.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ρίχνουμε στο ταψί και λίγο έξτρα χυμό ντομάτας.

Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.