ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδο-Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδο-μελιτζανόπιτα.

ΚΙΜΑΔΟΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο κρούστας

1 κιλό μελιτζάνες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας λάδι (για τη γέμιση)

150 γρ. λάδι (για το φύλλο)

1 κρεμμύδι

300 γρ. κιμάς

1 δόση μπεσαμέλ

2 αυγά

80 γρ. φέτα

1 κύβος

60 γρ. κεφαλογραβιέρα

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για περίπου μιάμιση ώρα (για να ξεπικρίσουν). Εν τω μεταξύ ετοιμάστε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι.

Μετά ρίξτε τον κιμά και τις μελιτζάνες, μαζί με τον κύβο και λίγο νερό.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι μελιτζάνες.

Όταν κρυώσει, προσθέστε την μπεσαμέλ και τα τυριά και μετά τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως χτυπήσει με λίγο αλατοπίπερο.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνετε το φύλλο, αφού το λαδώσετε ελαφρά με ένα πινέλο.

Ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.