ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρένιες με Μανούρι

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τυρένιες με μανούρι.

ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

120 γρ. λάδι

1 κ.γ.αλάτι

1 αυγό

1-1/2 φλιτζ. νερό ζεστό

Για τη γέμιση:

500 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο

2-3 αυγά

1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μανούρι με τα αυγά, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά ζεστό νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη όχι πολύ μαλακιά, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα-ένα τα μπαλάκια ζύμης, και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενα και όσο το δυνατόν πιο παραλληλόγραμμα φύλλα πάχους περίπου μισού εκατοστού. Στο κέντρο και κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε από δύο κουταλιές γέμιση.

Διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση, αλλά δεν την καλύπτουμε τελείως θα φαίνεται στο κέντρο η γέμιση.

Μεταφέρουμε τις τυρένιες σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ή με λάδι, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Μια Τυρόπιτα από την Κω

Κάπως έτσι τη φτιάχνουν και στην Πάτμο και σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χαλουμόπιτα με Κουκουνάρι και Σουσάμι

Με λεπτή και διακριτική γεύση, η νοστιμιά του εντείνεται αν το συνδυάσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυρί και ελιές.

Η Μαγική Τυρόπιτα της Θεσσαλίας

Τυρόπιτες υπάρχουν δεκάδες. Καμία όμως δεν έχει τη συγκλονιστική νοστιμιά της πιο παλιάς παράδοσης όσο η πίτα της Θεσσαλίας.

Η Πανεύκολη Κουρού

Ιδανική λύση για τα τραπεζώματα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.