ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυζηθρόπιτα Γλυκιά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη γλυκιά μυζηθρόπιτα.

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

Υλικά

Για τη γέμιση

3 ποτήρια ανάλατη μυζήθρα

8 αυγά

3 φλιτζ. τσαγιού μέλι

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

2 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη

2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη

3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

2 κουτ. σούπας λυωμένο βούτυρο γάλακτος

λίγο αλάτι

1 κουτ. γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και τη σόδα και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Για τη γέμιση: Παίρνουμε μια μικρή λεκάνη, βάζουμε μέσα τη μυζήθρα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε τα δύο υλικά πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τελείως.

Προσθέτουμε το μέλι, τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι, τα αυγά και τη μισή ποσότητα κανέλας και δουλεύουμε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρά και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα - με τον πλάστη.

Βάζουμε το πρώτο φύλλο στον πάτο του ταψιού και από πάνω, απλώνουμε λίγο από το μείγμα της γέμισης. Πασπαλίζουμε με λίγα από τα καρύδια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (φύλλο- γέμιση-καρύδια κλπ.), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο και μόλις δείτε πως είναι έτοιμη (βυθίζουμε στο γλυκό ένα μαχαίρι: αν βγει στεγνό, η πίτα είναι έτοιμη), τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.