ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυζηθρόπιτα Γλυκιά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη γλυκιά μυζηθρόπιτα.

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

Υλικά

Για τη γέμιση

3 ποτήρια ανάλατη μυζήθρα

8 αυγά

3 φλιτζ. τσαγιού μέλι

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

2 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη

2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη

3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

2 κουτ. σούπας λυωμένο βούτυρο γάλακτος

λίγο αλάτι

1 κουτ. γλυκού σόδα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και τη σόδα και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Για τη γέμιση: Παίρνουμε μια μικρή λεκάνη, βάζουμε μέσα τη μυζήθρα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε τα δύο υλικά πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τελείως.

Προσθέτουμε το μέλι, τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι, τα αυγά και τη μισή ποσότητα κανέλας και δουλεύουμε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρά και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα - με τον πλάστη.

Βάζουμε το πρώτο φύλλο στον πάτο του ταψιού και από πάνω, απλώνουμε λίγο από το μείγμα της γέμισης. Πασπαλίζουμε με λίγα από τα καρύδια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (φύλλο- γέμιση-καρύδια κλπ.), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο και μόλις δείτε πως είναι έτοιμη (βυθίζουμε στο γλυκό ένα μαχαίρι: αν βγει στεγνό, η πίτα είναι έτοιμη), τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα.

Επίσης...

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.