ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα με Κίτρινη Κολοκύθα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 κούπα νερό

1 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. ξίδι

λίγο αλάτι

1 κιλό τριμμένη κολοκύθα

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

300 γρ. φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ •1 αυγό

1/2 κούπα λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κολοκύθι με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι για μισή ώρα.

Το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι,βάζουμε το κολοκύθι,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε.

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τον άνηθο, το τυρί, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε σε μπολ το νερό, το αλάτι το λάδι και το ξίδι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί 34άρι,και απλώνουμε το ένα φύλλο, το λαδώνουμε και αυτό.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, το λαδώνουμε και αυτό.

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο και στρώνουμε σ’ αυτό τη γέμιση.

Βάζουμε και το τέταρτο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς περίπου 1 ώρα.Όταν την βγάλουμε από το φούρνο τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τησκεπάζουμε με πετσέτα.

Επίσης...

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.