ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Mπουγάτσα με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπουγάτσα με τυρί.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

3 1/2 ποτήρια νερό

1 κρασοπότηρο λάδι

2 κ.σ. ξίδι

αλάτι

250 γρ. μαργαρίνη

1/2 ποτήρι λάδι

700 γρ. τυρί

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού εκτός από τη μαργαρίνη και το 1/2 ποτήρι λάδι, ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια.

Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του ζυμαριού, αφήνουμε να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε τα φύλλα μας, βάζουμε φύλλο και τυρί μέχρι να τελειώσουν.

Γυρνάμε ανάποδα την πίτα και τη διπλώνουμε, την πατάμε καλά και την ξανανοίγουμε, ρίχνουμε μέσα και το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Μια Τυρόπιτα από την Κω

Κάπως έτσι τη φτιάχνουν και στην Πάτμο και σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χαλουμόπιτα με Κουκουνάρι και Σουσάμι

Με λεπτή και διακριτική γεύση, η νοστιμιά του εντείνεται αν το συνδυάσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυρί και ελιές.

Η Μαγική Τυρόπιτα της Θεσσαλίας

Τυρόπιτες υπάρχουν δεκάδες. Καμία όμως δεν έχει τη συγκλονιστική νοστιμιά της πιο παλιάς παράδοσης όσο η πίτα της Θεσσαλίας.

Η Πανεύκολη Κουρού

Ιδανική λύση για τα τραπεζώματα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.