ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γαλατόπιτα Αλμυρή με Κόθρο

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη γαλατόπιτα αλμυρή με κόθρο.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι χλιαρό νερό

3-4 κ.σ. σπορέλαιο

αλάτι

1 κ.σ. ξίδι

3 1/2 - 4 ποτήρια αλεύρι

Για τη γέμιση:

1 κιλό γάλα

4 αυγά

για όλη την πίτα χρειάζεται 1 φλ. τσ. σπορέλαιο

250 γρ. τυρί για τον κόθρο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για το ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη τα οποία κάνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε στο λεκανάκι σκεπασμένα να μη ξεραθούν όσο ανοίγουμε τα φύλλα.

Ανοίγουμε ένα φύλλο όσο είναι ο πάτος του ταψιού και το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί, κάνουμε το ίδιο με ένα ακόμη φύλλο.

Τώρα ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και τρίβουμε τυρί, τυλίγουμε σε ρολό, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί να κάνουμε το κόθρο. Κάνουμε το ίδιο με ακόμη δύο φύλλα.

Τέλος, ανοίγουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε ελαφρώς και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Όταν το βγάλουμε το σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ταψί.

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε το γάλα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ώσπου να πάρει χρώμα, χρειάζεται περίπου 1 ώρα.

Επίσης...

Χταποδάκι Απλά Υπέροχο

Η συνταγή για ένα φανταστικό χταποδάκι.

Πίτα με Κολοκυθοανθούς

Μια σπάνια πίτα που φτιάχνουν στον Μοριά, με τα ωραιότερα κολοκυθολούλουδα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πιπερόπιτα με Μπέικον

Πικάντικη και αρωματική, πλούσια σε γεύση και χορταστική, μια πίτα που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε φορά.

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.