ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Φρέσκα Κρεμμυδάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με φρέσκα κρεμμυδάκια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Υλικά

1 ματσάκι κρεμμυδάκια (10 περίπου)

αλεύρι από καλαμπόκι (όσο πάρει)

1 ματσάκι μαϊντανό

φέτα (προαιρετικά)

αλάτι

νερό

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες (και το πράσινο μέρος). Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνοντας το αλεύρι και το νερό όσο πάρει σταδιακά γίνεται σαν ζύμη αρκετά υγρή.

Τέλος, αλείφουμε ένα ταψί με αρκετό λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ζύμη πατώντας τη με τη παλάμη μας.

Μετά ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω κι αν θέλουμε τριμμένο τυρί φέτα.

Οι ροδέλες των κρεμμυδιών πρέπει να είναι αρκετά χοντρές και επίσης όταν η πίτα πέσει στο ταψί να είναι περίπου ενάμισι δάχτυλο.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.