ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουρκουτόπιτα με Κολοκυθάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κουρκουτόπιτα με κολοκυθάκια.

ΚΟΥΡΚΟΥΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη γέμιση:

1 1/2 κιλό κολοκυθάκια

200 γρ. φέτα

150 γρ. ρύζι γλασέ

3 αυγά

120 γρ. ζάχαρη

ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι:

1/2 λίτρο γάλα εβαπορέ

50 ml νερό

αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τη φέτα, το ρύζι, τα αυγά, τη ζάχαρη, 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι και ελάχιστο αλάτι.

Σε ένα ταψί βάζουμε 1/2 φλ.τσαγιού λάδι και στρώνουμε αλεύρι να μη κολλήσει και αδειάζουμε τη γέμιση.

Φτιάχνουμε το κουρκούτι, βάζουμε το γάλα και το νερό και ρίχνουμε αλεύρι σταδιακά.

Ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει και σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν το κουρκούτι αποκτήσει λεία υφή.

Μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, το βάζουμε πάνω στη γέμιση, ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.