ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρόπιτα με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα με ντομάτα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

250 γρ. κασέρι τριμμένο

250 γρ. ζαμπόν

3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή σε κονσέρβα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.γ. ρίγανη

φύλλο για πίτες

λάδι για το ταψί και το φύλλο

λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι)

προαιρετικά 1 αυγό για το φύλλο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας, κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα.

Ψιλοκοβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φαίνονται στην πίτα μας ή όχι. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σχετικά βαθύ σκεύος και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ζαμπόν.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφού λαδωθούν και χάσουν λίγο όγκο, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.

Το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέση θερμοκρασία. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν σωθεί τα πολλά υγρά.

Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη γέμιση.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού και κλείνουμε την πίτα.

Τη χαράζουμε, την αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο (προαιρετικά) και την περιχύνουμε με το γάλα.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδοκοκκινίσει.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.