ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιταρόπιτα με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα με ντομάτα.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

250 γρ. κασέρι τριμμένο

250 γρ. ζαμπόν

3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή σε κονσέρβα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.γ. ρίγανη

φύλλο για πίτες

λάδι για το ταψί και το φύλλο

λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι)

προαιρετικά 1 αυγό για το φύλλο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας, κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα.

Ψιλοκοβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φαίνονται στην πίτα μας ή όχι. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σχετικά βαθύ σκεύος και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ζαμπόν.

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφού λαδωθούν και χάσουν λίγο όγκο, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.

Το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέση θερμοκρασία. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν σωθεί τα πολλά υγρά.

Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη γέμιση.

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού και κλείνουμε την πίτα.

Τη χαράζουμε, την αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο (προαιρετικά) και την περιχύνουμε με το γάλα.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδοκοκκινίσει.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.