ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα Λαχανικών

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα λαχανικών.

ΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

2 κιλά κολοκυθάκια

1 1/2 κιλό πατάτες

1/2 κιλό φέτα

2 ντομάτες

2 κρεμμύδια

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια.

Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1 1/2 ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά τους.

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να περισσεύουν λίγο απ’ έξω.

Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τις πατάτες.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια με τις πατάτες και βάζουμε μία στρώση πάνω στο φύλλο.

Ανακατεύουμε ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο, και στρώνουμε μία στρώση πάνω από τις πατάτες και τα κολοκύθια. Από πάνω τους τρίβουμε λίγη από τη φέτα.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για δεύτερη και τρίτη στρώση. Κατεβάζουμε το φύλλο που περισσεύει, έτσι ώστε να καλυφθεί γύρω-γύρω η πίτα μας 2 με 3 δάχτυλα.

Το κέντρο της πρέπει να μείνει ανοικτό και τη ψήνουμε για μία με μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.