Follow us

Πίτα με Ανθότυρο, Άνηθο και Μανιτάρια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με ανθότυρο, άνηθο και μανιτάρια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό ή σπιτικό

300 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα

700 ml γάλα

1 αυγό

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

8-10 μανιτάρια φέτες

λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα

σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι τον ανθότυρο, τη φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με τον άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).

Χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.

Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.