ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Ανθότυρο, Άνηθο και Μανιτάρια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με ανθότυρο, άνηθο και μανιτάρια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό ή σπιτικό

300 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα

700 ml γάλα

1 αυγό

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

8-10 μανιτάρια φέτες

λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα

σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι τον ανθότυρο, τη φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με τον άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).

Χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.

Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Επίσης...

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.