ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Ανθότυρο, Άνηθο και Μανιτάρια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με ανθότυρο, άνηθο και μανιτάρια.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό ή σπιτικό

300 γρ. ανθότυρο

200 γρ. φέτα

700 ml γάλα

1 αυγό

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

8-10 μανιτάρια φέτες

λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα

σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι τον ανθότυρο, τη φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα.

Προσθέτουμε το μείγμα με τον άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).

Χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.

Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.