ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανεύκολη Ψαρόπιτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόπιτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΨΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ελιάς

150 γρ. ελιές μαύρες

1 σκελίδα σκόρδου

2 κ.σ. κάπαρη

2 αυγά

ρίγανη

λάδι ελιάς

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον τόνο, τις ελιές ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε με πιρούνι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Στρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στο μείγμα τόνου και ντομάτας προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα αυτό (που δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά).

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο φύλλο και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνοντας το πάνω φύλλο με το κάτω.

Κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα με το μαχαίρι για να φεύγουν οι ατμοί.

Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.