ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πανεύκολη Ψαρόπιτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόπιτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΨΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ελιάς

150 γρ. ελιές μαύρες

1 σκελίδα σκόρδου

2 κ.σ. κάπαρη

2 αυγά

ρίγανη

λάδι ελιάς

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον τόνο, τις ελιές ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε με πιρούνι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Στρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στο μείγμα τόνου και ντομάτας προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα αυτό (που δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά).

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο φύλλο και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνοντας το πάνω φύλλο με το κάτω.

Κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα με το μαχαίρι για να φεύγουν οι ατμοί.

Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Πίτα με Γαύρο στο Τηγάνι

Ποιος είπε ότι τα ψάρια δεν γίνονται πίτα; Ένα μικρό φρέσκο ψαράκι γίνεται μεζές-λιχουδιά σε μια γρήγορη πίτα στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.