Follow us

Πανεύκολη Ψαρόπιτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόπιτα.

ΕΥΚΟΛΗ ΨΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ελιάς

150 γρ. ελιές μαύρες

1 σκελίδα σκόρδου

2 κ.σ. κάπαρη

2 αυγά

ρίγανη

λάδι ελιάς

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον τόνο, τις ελιές ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε με πιρούνι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.

Στρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στο μείγμα τόνου και ντομάτας προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα αυτό (που δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά).

Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο φύλλο και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνοντας το πάνω φύλλο με το κάτω.

Κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα με το μαχαίρι για να φεύγουν οι ατμοί.

Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.