Follow us

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΙ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

4 μέτρια κρεμμύδια

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

12 - 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Κρατάμε στην άκρη το ζωμό του.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σωτάρουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι.

Προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μερικές φορές.

Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε το ζωμό που κρατήσαμε, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά του.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τις ελιές να πάρουν μια δυοβράσεις και το φαγάκι μας είναι έτοιμο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.