ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1/2 δόση ζύμη για πίτσα

αλάτι

πιπέρι

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη

1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας

λίγο αλεύρι

4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

6 φέτες προσούτο

2 κουτ. της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5’ λεπτά μέχρι να γίνει λίγο διάφανο.

Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8’ λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό.

Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη φέτα και τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε την πίτσα για 15 λεπτά με 20 λεπτά στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τέλος, βγάζουμε από το φούρνο την πίτσα και γαρνίρουμε με το προσούτο.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.