ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Τυρί

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με τυρί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

10 μελιτζάνες μακρόστενες

10 μπαστουνάκια τυρί (γραβιέρα η γκούντα)

δυόσμο

1 κουτί κονκασέ

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

λάδι για το τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο)

150 γρ. τυρί τριμμένο (ότι έχετε επιλέξει για τη γέμιση)

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ξανθύνουν.

Τυλίγουμε σε κάθε μελιτζάνα από ένα μπαστουνάκι τυρί και τοποθετούμε σε πιρέξ μέχρι να γεμίσει.

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας χωρίς να προσθέσουμε λάδι, με τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το δυόσμο (μόνο να πάρει μια βράση).

Ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες, τη σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο (180-200 βαθμούς) για περίπου 40-50 λεπτά.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.