ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρεβίθια με Μπάμιες

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα ρεβίθια με μπάμιες.

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Υλικά

100 γρ. ρεβίθια

500 γρ. μπάμιες, φρέσκιες

2 ποτήρια νερό

8 κρεμμύδια στιφάδου

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

200 ποτήρι χυμό ντομάτας

1 κρασοπότηρο ξίδι

1 κρασοπότηρο λάδι

αλάτι

πιπέρι

λίγη σόδα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Το πρωί τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό, βράζουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και τ’ ανακατεύουμε με λίγη σόδα.

Αφήνουμε ένα τέταρτο και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ρεβίθια και το νερό, σιγοβράζουμε 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Σε μπολ έχουμε βάλει τις μπάμιες με το ξίδι και ελάχιστο νερό για μισή ώρα.

Όταν τα ρεβίθια έχουν σχεδόν βράσει, σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε το φαγητό μας ακόμα 20-30 λεπτά περίπου.

Για περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε να τηγανίσουμε ελαφρά τις μπάμιες, πριν τις ρίξουμε στην κατσαρόλα.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.