Follow us

Ψάρι με Κολοκύθια στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο ψάρι με κολοκύθια στο φούρνο.

ΨΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό ψάρια, ιδανικά λιθρίνια (περίπου 3 μέτρια ψάρια), ή φαγκρί ή συναγρίδα φέτα ή σφυρίδα

1 κιλό κολοκυθάκια, μικρά

1/2 κιλό ντομάτες

1 φλιτζ. λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σκίζουμε κατά μήκος στα τρία, μπήγοντας το μαχαίρι προσεκτικά, χωρίς να κόψουμε τις άκρες τους.

Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν περίπου δυο ώρες.

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι.

Το αφήνουμε να σταθεί περίπου μια ώρα.

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα κολοκυθάκια ολόκληρα ωσότου μαλακώσουν.
Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί.

Το λαδώνουμε, βάζουμε το ψάρι ανάμεσα στα κολοκυθάκια και στη μέση το κρεμμύδι χαραγμένο, ολόκληρο.

Στο μεταξύ, σε μικρή κατσαρόλα έχουμε βράσει τη ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη, με το λάδι.

Την περιχύνουμε πάνω στο ψάρι με τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ή το φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο.

Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι. Αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νερό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.