ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαρόσουπα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόσουπα.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

1,5 κιλό ψάρια (πετρόψαρα)

200 γραμμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λάδι

3 καρότα

2 πατάτες

1-2 κρεμμύδια

μια χεριά σέλινο

2-3 κολοκυθάκια

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι σε σπυριά

προαιρετικά: ρύζι ή πάστα αυγολέμονο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα με ανάλογο νερό λάδι, αλάτι και πιπέρι, όλα τα χορταρικά να βράσουν (τις πατάτες τις ρίχνουμε αργότερα από τα υπόλοιπα χορταρικά επειδή βράζουν γρηγορότερα) και, στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και αλατίζουμε τα ψάρια.

Όταν τελειώσει το βράσιμο των χορταρικών, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε πιατέλα και υπολογίζουμε το ζωμό τους αν είναι τόσος ώστε να σκεπάζει τα ψάρια (αν περισσεύει τον βράζουμε ακόμα να λιγοστέψει, αν είναι λιγότερος προσθέτουμε ανάλογο νερό).

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό και τα ψάρια, κομμένα ή ολόκληρα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και, όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-20 λεπτά (ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των ψαριών), δοκιμάζοντας το αλάτι και προσθέτοντας -αν μας αρέσει- και ένα ποτηράκι άσπρο κρασί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε από τουλουπάνι το ζωμό τους σε άλλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά να ξαναπάρει βράση ο ζωμός (αν θέλουμε τη σούπα μας με ρύζι ή πάστα, τότε προσθέτουμε στο ζωμό κι από ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι ή πάστα -για κάθε άτομο- κι αφήνουμε να βράσουν).

Χτυπάμε στο μεταξύ το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε σουπιέρα και χωριστά το ψάρι, σε πιατέλα με τα χορταρικά.

Επίσης...

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.

Burger με Φιλέτο Ψαριού

Η θαλασσινή νόστιμη εναλλακτική του burger.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Γιουβέτσι με Ψαρικά

Η πιο νόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με ψαρικά.