ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαρόσουπα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη ψαρόσουπα.

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

1,5 κιλό ψάρια (πετρόψαρα)

200 γραμμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λάδι

3 καρότα

2 πατάτες

1-2 κρεμμύδια

μια χεριά σέλινο

2-3 κολοκυθάκια

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι σε σπυριά

προαιρετικά: ρύζι ή πάστα αυγολέμονο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα με ανάλογο νερό λάδι, αλάτι και πιπέρι, όλα τα χορταρικά να βράσουν (τις πατάτες τις ρίχνουμε αργότερα από τα υπόλοιπα χορταρικά επειδή βράζουν γρηγορότερα) και, στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και αλατίζουμε τα ψάρια.

Όταν τελειώσει το βράσιμο των χορταρικών, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε πιατέλα και υπολογίζουμε το ζωμό τους αν είναι τόσος ώστε να σκεπάζει τα ψάρια (αν περισσεύει τον βράζουμε ακόμα να λιγοστέψει, αν είναι λιγότερος προσθέτουμε ανάλογο νερό).

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό και τα ψάρια, κομμένα ή ολόκληρα (ανάλογα με το μέγεθός τους) και, όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-20 λεπτά (ανάλογα με το είδος και το μέγεθος των ψαριών), δοκιμάζοντας το αλάτι και προσθέτοντας -αν μας αρέσει- και ένα ποτηράκι άσπρο κρασί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε με προσοχή τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε από τουλουπάνι το ζωμό τους σε άλλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά να ξαναπάρει βράση ο ζωμός (αν θέλουμε τη σούπα μας με ρύζι ή πάστα, τότε προσθέτουμε στο ζωμό κι από ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι ή πάστα -για κάθε άτομο- κι αφήνουμε να βράσουν).

Χτυπάμε στο μεταξύ το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε σουπιέρα και χωριστά το ψάρι, σε πιατέλα με τα χορταρικά.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.