ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελουτέ Ρεβιθιού με Κόκκινη Πιπεριά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη βελουτέ ρεβιθιού με κόκκινη πιπεριά.

ΒΕΛΟΥΤΕ ΡΕΒΙΘΙΟΥ

Υλικά

300 γραμμ. ρεβίθια

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1 κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια σοταρισμένη σε λίγο ελαιόλαδο

1 κρόκο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Mουσκεύουμε τα ρεβίθια 24 ώρες σε μπόλικο νερό.

Tα στραγγίζουμε.

Tα βάζουμε κατόπιν σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό κρύο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.

Tα αλατίζουμε προς το τέλος.

Tα περνάμε από το μύλο των λαχανικών.

Tα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την πιπεριά και βράζουμε 5-10 λεπτά ακόμα.

Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον κρόκο και τα προσθέτουμε στη σούπα.

Bράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.