ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρύα Ζυμαρικά με Πέστο, Φράουλα και Αβοκάντο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κρύα ζυμαρικά με πέστο, φράουλα και αβοκάντο.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΕΣΤΟ

Υλικά

Για το dressing πέστο - αβοκάντο:

1/2 του φλιτζανιού μπρόκολο

1 μικρό αβοκάντο καθαρισμένο

1 φλιτζάνι φρέσκου βασιλικού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

χυμός από 1/2 λεμόνι

1/4 του φλιτζανιού φέτα σε κυβάκια

​αλάτι

Για τη σαλάτα ζυμαρικών

500 γρ. μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα

2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες

1 φλιτζάνι ντοματίνια τσέρι

1 χούφτα φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

Για τo dressing πέστο: Βράσε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε ένα μπλέντερ το μπρόκολο μαζί με το αβοκάντο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.

Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο για να αραιώσει). Στη συνέχεια πρόσθεσε τηφέτα και ανακάτεψε ξανά. Τέλος, δοκίμασε τησάλτσα και αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο αλάτι.

Για τη σαλάτα ζυμαρικών: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια (για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στησυσκευασία) ή μέχρι να γίνουν al dente.

Αφού βράσουν πρόσθεσε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίξε από πάνω το dressing πέστο - αβοκάντο και ανακάτεψε.

Πρόσθεσε το μπαλσάμικο, τημοτσαρέλα, τις φράουλες, τις ντομάτες και τον βασιλικό και ανακάτεψε.

Σέρβιρέ το κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Το Mac n’ Cheese του Berners Tavern

Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

Κοχυλάκια με Κολοκύθα, Καπνιστό Τυρί και Αμύγδαλα

Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας ταιριάζει πολύ με οτιδήποτε καπνιστό. Και ο συνδυασμός ταιριάζει υπέροχα με όλα τα ζυμαρικά.

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Φαρφάλες με Μπρόκολο, Σπανάκι και Σταφίδες

Αν προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, ακόμα καλύτερα! Και κάπως έτσι ένα ταπεινό λαχανικό αποκτά μια νέα, γκουρμέ διάθεση.

Βίδες στο Κόκκινο του Πάθους, με Παντζάρι

Ακόμα και όσοι δε συμπαθούν το παντζάρι λατρεύουν αυτή την καταπληκτική μακαρονάδα με το εντυπωσιακό, κατακκόκινο χρώμα και τη γήινη, γλυκιά νοστιμιά.

Ταλιατέλες με Συκωτάκια Πουλιών, Κουκουνάρι και Κονιάκ

Με ένα πακέτο συκωτάκια πουλιών στην κατάψυξη, μπορείς πάντα και στα γρήγορα να κάνεις ένα υπέροχο φαγάκι.

Ριγκατόνι με Κοτόπουλο και Ρόδι

Το ρόδι είναι της μόδας και ο χυμός του φτιάχνει υπέροχες σάλτσες για κρέας, λαχανικά, κοτόπουλο και ζυμαρικά.

Πένες με Λάχανο και Μπέικον

Με δυο τρία απλά και φτηνά υλικά, που συνήθως πάντα έχουμε στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχη, βελούδινη μακαρονάδα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μακαρονάδα με κοτόπουλο.