ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπουλο Fra Diavolo

Μία συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο Fra Diavolo.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Υλικά

1 πιπεριά Φλωρίνης ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομμάτια

2 καυτερές πιπερίτσες (1 ή 3 ανάλογα με τα γούστα μας)

6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

1/2 κούπα ελαιόλαδο

2 κ.σ. θυμάρι

2 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.σ. πιπέρι

2 κ.γ. καυτερή πάπρικα

ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών

12 μπούτια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα 4 πρώτα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα επόμενα 5 υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε τη μαρινάτα στα μπούτια κοτόπουλου (το πάνω μέρος) σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε, τη δένουμε και τη βάζουμε στη συντήρηση για 3 ώρες (ή για ένα ολόκληρο βράδυ).

Βγάζουμε το κοτόπουλο μία ώρα προτού το μαγειρέψουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ.

Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα ζουμιά να βγαίνουν διαφανή (45 λεπτά περίπου).

Επίσης...

Τάρτα Κανταΐφι με Κοτόπουλο και Γραβιέρα

Το φύλλο κανταΐφι φτιάχνει μια καταπληκτική, τραγανή και ανάλαφρη βάση για οποιαδήποτε τάρτα.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.