Follow us

Scotch Eggs

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια Scotch Eggs.

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΑ ΑΥΓΑ

Υλικά

350 γρ. πικάντικο λουκάνικο (όχι με άλλα μυρωδικά)

4 αβγά

1 αβγό χτυπημένο

50-60 γρ. ψίχουλα ψωμιού

αλεύρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γ. ρίγανη

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολάκια το χτυπημένο αβγό, το αλεύρι και τα ψίχουλα.

Βράζουμε τα αβγά όπως τα θέλουμε (4-5 λεπτά για μελάτα, 9 λεπτά για σφιχτά – ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίζει το νερό να βράζει). Τα κρυώνουμε σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε στο αλεύρι να πάρουν μια στρώση παντού.

Χαράζουμε τα λουκάνικα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και πετάμε το έντερο που τα περιβάλλει. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το μαλάσσουμε σαν να είναι κιμάς. Το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα, το πιέζουμε να πλατύνει και να λεπτύνει, τοποθετούμε στο κέντρο ένα αβγό και προσπαθούμε να το περιβάλλουμε με το κρέας. Φτιάχνουμε το σχήμα του ώστε να είναι ωραίο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.

Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα (ή σε κατσαρόλα) να ζεσταθεί.

Παίρνουμε τώρα το κάθε αβγό και το περνάμε με τη σειρά από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τα ψίχουλα, προσπαθώντας το κάθε στρώμα να το καλύπτει πλήρως.

Μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνουμε ένα ένα (τηγανίζεται το ένα και μετά ρίχνουμε το άλλο), αφήνουμε για 3-4 λεπτά και τα γυρίζουμε.

Όταν πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι. Σερβίρουν 4 άτομα ως ορεκτικό ή 2 ως κυρίως πιάτο.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.