ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Scotch Eggs

Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια Scotch Eggs.

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΑ ΑΥΓΑ

Υλικά

350 γρ. πικάντικο λουκάνικο (όχι με άλλα μυρωδικά)

4 αβγά

1 αβγό χτυπημένο

50-60 γρ. ψίχουλα ψωμιού

αλεύρι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γ. ρίγανη

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολάκια το χτυπημένο αβγό, το αλεύρι και τα ψίχουλα.

Βράζουμε τα αβγά όπως τα θέλουμε (4-5 λεπτά για μελάτα, 9 λεπτά για σφιχτά – ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίζει το νερό να βράζει). Τα κρυώνουμε σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε στο αλεύρι να πάρουν μια στρώση παντού.

Χαράζουμε τα λουκάνικα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και πετάμε το έντερο που τα περιβάλλει. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το μαλάσσουμε σαν να είναι κιμάς. Το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα, το πιέζουμε να πλατύνει και να λεπτύνει, τοποθετούμε στο κέντρο ένα αβγό και προσπαθούμε να το περιβάλλουμε με το κρέας. Φτιάχνουμε το σχήμα του ώστε να είναι ωραίο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.

Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα (ή σε κατσαρόλα) να ζεσταθεί.

Παίρνουμε τώρα το κάθε αβγό και το περνάμε με τη σειρά από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τα ψίχουλα, προσπαθώντας το κάθε στρώμα να το καλύπτει πλήρως.

Μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνουμε ένα ένα (τηγανίζεται το ένα και μετά ρίχνουμε το άλλο), αφήνουμε για 3-4 λεπτά και τα γυρίζουμε.

Όταν πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι. Σερβίρουν 4 άτομα ως ορεκτικό ή 2 ως κυρίως πιάτο.

Επίσης...

Φασολάκια με Φέτα και Αυγά

Η συνταγή για νόστιμα φασολάκια με φέτα και αυγά.

Σκεπαστή Ομελέτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σκεπαστή ομελέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Huevos a la Flamenca

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ισπανική συνταγή για αυγά.

Πουρές με Φέτα και Αυγά

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο πουρέ με φέτα και αυγά.

Πατάτες στο Φούρνο με Αυγά και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο με αυγά και λαχανικά.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Αφράτη Τυρόπιτα με Αυγά και Γιαούρτι

Η συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με αυγά και γιαούρτι.

Τορτίγια με Πατάτες

Η συγκεκριμένη ομελέτα είναι το αγαπημένο φαγητό των Ισπανών. Σερβίρεται κρύα, σε πολλές διαφορετικές γεύσεις.

Σουφλέ με Μπέικον και Αρωματικά

Η κλασική συνταγή του σουφλέ, με γεύση που δεν θα σας θυμίσει τίποτα το παραδοσιακό.

Σουφλέ με Σπανάκι, Μορταδέλα και Φέτα

Η συνταγή για ένα πρωτότυπο σουφλέ με υφή που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Πατατοσουφλέ με Σαλάμι Αέρος

Κυρίως πιάτο, παρέα με μια πράσινη σαλάτα, αλλά και πρωτότυπο συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι, αντί για τις κλασικές πατάτες φούρνου.