ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Μουστάρδας

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σάλτσα μουστάρδας.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά

1 κομμάτι φιλέτο μπακαλιάρου (περίπου 125 γρ.)

1 ποτήρι λευκό κρασί (με πόδι)

5-6 κάπαρες

ελαιόλαδο

μουστάρδα

1 λεμόνι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λάδι, σε ποσότητα ανάλογη με τις προτιμήσεις μας.

Τοποθετούμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας στον πάτο.

Ρίχνουμε και τις κάπαρες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τον (δεν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα μια και έχει ήδη "ψηθεί" από το αλάτι).

Τον βγάζουμε και τον κρατάμε.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όση μουστάρδα (και όποιου βαθμού καυτερότητας) θέλουμε.

Προσθέτουμε το χυμό από ½ - 1 λεμόνι.

Αφήνουμε να πήξει λίγο η σάλτσα, οπότε και τη σερβίρουμε πάνω από τον μπακαλιάρο.

Αν τη θέλουμε πιο πηκτή προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο ή μια κουταλιά αλεύρι (προσέχοντας μόνο να μη σβολιάσει).

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.