ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Μουστάρδας

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σάλτσα μουστάρδας.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά

1 κομμάτι φιλέτο μπακαλιάρου (περίπου 125 γρ.)

1 ποτήρι λευκό κρασί (με πόδι)

5-6 κάπαρες

ελαιόλαδο

μουστάρδα

1 λεμόνι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λάδι, σε ποσότητα ανάλογη με τις προτιμήσεις μας.

Τοποθετούμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας στον πάτο.

Ρίχνουμε και τις κάπαρες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τον (δεν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα μια και έχει ήδη "ψηθεί" από το αλάτι).

Τον βγάζουμε και τον κρατάμε.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όση μουστάρδα (και όποιου βαθμού καυτερότητας) θέλουμε.

Προσθέτουμε το χυμό από ½ - 1 λεμόνι.

Αφήνουμε να πήξει λίγο η σάλτσα, οπότε και τη σερβίρουμε πάνω από τον μπακαλιάρο.

Αν τη θέλουμε πιο πηκτή προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο ή μια κουταλιά αλεύρι (προσέχοντας μόνο να μη σβολιάσει).

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.