ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Vitello Tonnato

Η πιο νόστιμη συνταγή για vitello tonnato.

ΒΙΤΕΛΟ ΤΟΝΑΤΟ

Υλικά

500 γραμμ. μοσχαρίσιο νουά ή στρογγυλό

1 κονσέρβα τόνο (80 γραμμ.) σε ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα σόγιας

½ φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο

10 γραμμ. κάππαρη

1 φιλέτο αντζούγιας

αλάτι

πιπέρι

λίγη κάππαρη, κίτρινη πιπεριά, αγγουράκι τουρσί για το στόλισμα (ό,τι προτιμάμε)

Εκτέλεση

Ροδίζουμε καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές του σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρέας σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το τοποθετούμε (μαζί με το τηγάνι εφόσον έχει μεταλλικό χερούλι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου το κρέας να φτάσει στην καρδιά του τους 47 βαθμούς περίπου.

Το βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα ραβδομπλέντερ το γάλα σόγιας, λίγο αλάτι και το λάδι, ρίχνοντάς το όμως λίγο λίγο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης "μαγιονέζα".

Ρίχνουμε στο μούλτι την αντζούγια, την κάππαρη και τον τόνο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και η σάλτσα τόνου είναι έτοιμη. Διορθώνουμε σε οξύτητα με ελάχιστες σταγόνες λεμονιού.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αλείφοντάς τες από πάνω με τη σάλτσα τόνου. Στολίζουμε με κάππαρη ή με κυβάκια από κίτρινες πιπεριές, ροδέλες από αγγουράκι τουρσί ή πολύ λεπτές φέτες καρότου.

Το βιτέλο τονάτο τρώγεται ως ορεκτικό ή ως μεζές. Η ποσότητα της σάλτσας φτάνει για έξι άτομα.

Επίσης...

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.

Burger με Φιλέτο Ψαριού

Η θαλασσινή νόστιμη εναλλακτική του burger.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.