ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Vitello Tonnato

Η πιο νόστιμη συνταγή για vitello tonnato.

ΒΙΤΕΛΟ ΤΟΝΑΤΟ

Υλικά

500 γραμμ. μοσχαρίσιο νουά ή στρογγυλό

1 κονσέρβα τόνο (80 γραμμ.) σε ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα σόγιας

½ φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο

10 γραμμ. κάππαρη

1 φιλέτο αντζούγιας

αλάτι

πιπέρι

λίγη κάππαρη, κίτρινη πιπεριά, αγγουράκι τουρσί για το στόλισμα (ό,τι προτιμάμε)

Εκτέλεση

Ροδίζουμε καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές του σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρέας σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το τοποθετούμε (μαζί με το τηγάνι εφόσον έχει μεταλλικό χερούλι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου το κρέας να φτάσει στην καρδιά του τους 47 βαθμούς περίπου.

Το βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα ραβδομπλέντερ το γάλα σόγιας, λίγο αλάτι και το λάδι, ρίχνοντάς το όμως λίγο λίγο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης "μαγιονέζα".

Ρίχνουμε στο μούλτι την αντζούγια, την κάππαρη και τον τόνο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και η σάλτσα τόνου είναι έτοιμη. Διορθώνουμε σε οξύτητα με ελάχιστες σταγόνες λεμονιού.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αλείφοντάς τες από πάνω με τη σάλτσα τόνου. Στολίζουμε με κάππαρη ή με κυβάκια από κίτρινες πιπεριές, ροδέλες από αγγουράκι τουρσί ή πολύ λεπτές φέτες καρότου.

Το βιτέλο τονάτο τρώγεται ως ορεκτικό ή ως μεζές. Η ποσότητα της σάλτσας φτάνει για έξι άτομα.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.