ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Vitello Tonnato

Η πιο νόστιμη συνταγή για vitello tonnato.

ΒΙΤΕΛΟ ΤΟΝΑΤΟ

Υλικά

500 γραμμ. μοσχαρίσιο νουά ή στρογγυλό

1 κονσέρβα τόνο (80 γραμμ.) σε ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα σόγιας

½ φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο

10 γραμμ. κάππαρη

1 φιλέτο αντζούγιας

αλάτι

πιπέρι

λίγη κάππαρη, κίτρινη πιπεριά, αγγουράκι τουρσί για το στόλισμα (ό,τι προτιμάμε)

Εκτέλεση

Ροδίζουμε καλά το κρέας απ’ όλες τις πλευρές του σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κρέας σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια το τοποθετούμε (μαζί με το τηγάνι εφόσον έχει μεταλλικό χερούλι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ώσπου το κρέας να φτάσει στην καρδιά του τους 47 βαθμούς περίπου.

Το βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα ραβδομπλέντερ το γάλα σόγιας, λίγο αλάτι και το λάδι, ρίχνοντάς το όμως λίγο λίγο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια κρεμώδης "μαγιονέζα".

Ρίχνουμε στο μούλτι την αντζούγια, την κάππαρη και τον τόνο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και η σάλτσα τόνου είναι έτοιμη. Διορθώνουμε σε οξύτητα με ελάχιστες σταγόνες λεμονιού.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρέας και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αλείφοντάς τες από πάνω με τη σάλτσα τόνου. Στολίζουμε με κάππαρη ή με κυβάκια από κίτρινες πιπεριές, ροδέλες από αγγουράκι τουρσί ή πολύ λεπτές φέτες καρότου.

Το βιτέλο τονάτο τρώγεται ως ορεκτικό ή ως μεζές. Η ποσότητα της σάλτσας φτάνει για έξι άτομα.

Επίσης...

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.

Γαλέος με Σπανάκι και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο γαλέο με σπανάκι και ντομάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.