ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια από Πλιγούρι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια από πλιγούρι με μελιτζάνες.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

2 κούπες πλιγούρι

5 μελιτζάνες

1 ντομάτα

1 κρεμμύδι ξερό

1 αυγό

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

δυόσμο

αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λωρίδες και τις ξεπικρίζουμε.

Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για ένα τέταρτο της ώρας.

Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το αυγό, το αλάτι και όσο αλεύρι πάρει έτσι ώστε να πλάθεται. Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού από τη ζύμη μας, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα.

Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.

Ρίχνουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε νερό.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το βραστό νερό στην κατσαρόλα μας και την αφήνουμε να βράσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια από πλιγούρι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Όταν μπουν όλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι μέσα και υπάρχει βρασμός μετριάζουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμμένο.

Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη να σταθεί πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.