ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια Λαχανικών με Τυρί Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια λαχανικών με τυρί φέτα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

500 γρ. πατάτες

1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες

3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

3 αυγά

4-6 κουταλιές αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο ρεντέ.

Απλώνουμε τις τριμμένες πατάτες πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και την κλείνουμε στο πάνω μέρος της στρίβοντάς την έτσι ώστε να στύψουμε τις τριμμένες πατάτες για να βγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, το τυρί φέτα, το σπανάκι, το σκόρδο πολτοποιημένο, ένα κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το μίγμα των λαχανικών.

Το απλώνουμε με μια σπάτουλα να γίνει σχετικά επίπεδο και τηγανίζουμε για τρία περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και στη συνέχεια σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τζατζίκι ή ακόμη και γιαούρτι πασπαλισμένο με πιπέρι κόκκινο.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.