ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατοκεφτέδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους πατατοκεφτέδες.

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 και 1/4 κιλό πατάτες

1 φλ. τυρί φέτα τριμμένο

2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

βούτυρο

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.

Βάζουμε τον πουρέ (αφού κρυώσει) σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μια ζύμη.

Η ζύμη μας αυτή πρέπει να είναι πηχτή ώστε να πλάθεται.

Κόβουμε κομμάτια από αυτή τη ζύμη και πλάθουμε αφού τα αλευρώσουμε καλά, για να πάρουν σχήμα σβώλου και στη συνέχεια τα πιέζουμε ώστε να μας δώσουν το σχήμα κεφτέδων.

Τους τηγανίζουμε με βούτυρο στο τηγάνι ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, προσέχουμε να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα, γιατί έτσι δε θα φουσκώσουν.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.