ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Mελιτζάνες με Τυριά στην Κατσαρόλα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες

5 πιπεριές κέρατο χωρίς τα σπόρια σε κομμάτια

1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνι

1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 2 κ.γλ. ρίγανη

200 γρ. φέτα σπασμένη

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάτουμε σε καυτό ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μαζί με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20'-25'.

Προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να λιώσει η φέτα.

Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο μαϊντανό ή ρίγανη και σερβίρουμε.

Είναι νοστιμότερο σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε φετούλες από μανούρι αντί για φέτα, αλλά και φρέσκο ή ξερό βασιλικό αντί για μαϊντανό.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.