ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φέτα Σαγανάκι σε Φύλλο με Σιρόπι Μπίρας

Ως λαός, τρελαινόμαστε για τα τυριά, ιδιαίτερα όταν λιώνουν σε ένα σαγανάκι. Εδώ ένας ακόμα τρόπος για να δώσεις μια διαφορετική γευστική εμπειρία σε μια φέτα σαγανάκι.

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια σκληρή φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό

4 φύλλα κρούστας

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

4 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 σφηνάκι ξανθιά μπίρα

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10'.

Προσέχουμε το μείγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Σε αυτή την περίπτωση απλά το αποσύρουμε για μια στιγμή από τη φωτιά και μετά συνεχίζουμε κανονικά.

Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Βάζουμε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε τη φέτα στη μέση. Διπλώνουμε σε πακετάκια.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Μόλις κάψει, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και τηγανίζουμε τα πακετάκια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1'! Τον νου σας, γιατί "αρπάζουν" πολύ γρήγορα: αν το λάδι είναι καυτό, αρκεί μισό λεπτό για να καεί και να μαυρίσει το φύλλο.

Στραγγίζουμε τα πακετάκια σε χαρτί κουζίνας, για να μείνουν τραγανά.

Σερβίρουμε τα σαγανάκια περιχύνοντας με το σιρόπι και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.

Tip

Αντί για μαυροσούσαμο, βάζουμε καβουρδισμένο σουσάμι ή σπασμένους σπόρους κόλιανδρου ή ακόμα και ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.