ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φέτα Σαγανάκι σε Φύλλο με Σιρόπι Μπίρας

Ως λαός, τρελαινόμαστε για τα τυριά, ιδιαίτερα όταν λιώνουν σε ένα σαγανάκι. Εδώ ένας ακόμα τρόπος για να δώσεις μια διαφορετική γευστική εμπειρία σε μια φέτα σαγανάκι.

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια σκληρή φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό

4 φύλλα κρούστας

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

4 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 σφηνάκι ξανθιά μπίρα

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10'.

Προσέχουμε το μείγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Σε αυτή την περίπτωση απλά το αποσύρουμε για μια στιγμή από τη φωτιά και μετά συνεχίζουμε κανονικά.

Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Βάζουμε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε τη φέτα στη μέση. Διπλώνουμε σε πακετάκια.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Μόλις κάψει, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και τηγανίζουμε τα πακετάκια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1'! Τον νου σας, γιατί "αρπάζουν" πολύ γρήγορα: αν το λάδι είναι καυτό, αρκεί μισό λεπτό για να καεί και να μαυρίσει το φύλλο.

Στραγγίζουμε τα πακετάκια σε χαρτί κουζίνας, για να μείνουν τραγανά.

Σερβίρουμε τα σαγανάκια περιχύνοντας με το σιρόπι και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.

Tip

Αντί για μαυροσούσαμο, βάζουμε καβουρδισμένο σουσάμι ή σπασμένους σπόρους κόλιανδρου ή ακόμα και ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.