ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σούπα Βελουτέ με Παντζάρι

Μία κατακόκκινη βελουτέ που εντυπωσιάζει σαν πρώτο πιάτο στα καλέσματα αλλά μπορεί να σταθεί και σαν ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Υλικά

4 μεγάλα παντζάρια ωμά, ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια

1 μικρή πατάτα σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

τριμμένο γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού

4 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. ξίδι

μαϊντανό ψιλοκομμένο, γιαούρτι πρόβειο ή κατσικίσιο & γλυκιά πάπρικα για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, την πατάτα, το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το γαρίφαλο. Το καλό σοτάρισμα των λαχανικών είναι το μυστικό της νοστιμιάς σε αυτή τη σούπα, αφού έτσι ενώνονται οι γεύσεις και αποφεύγουμε το νερουλό αποτέλεσμα.

Σβήνουμε με νερό, όσο να σκεπάζει τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30'.

Πολτοποιούμε τη σούπα, προσθέτουμε το ξίδι και το λεμόνι και σερβίρουμε με το γιαούρτι, την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Tip

Τα έτοιμα συσκευασμένα παντζάρια του σούπερ μάρκετ ετοιμάζουν αυτή τη σούπα μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.