Follow us

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει μαστιχωτά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. νιφάδες βρώμης

αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον άνηθο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το αλεύρι, το βούτυρο και τις νιφάδες και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Πριν βάλουμε το κραμπλ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα κολοκυθάκια με μια συσκευασία τυρί κρέμα ή να κάνουμε την ίδια συνταγή με μελιτζάνες ή ένα κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.