ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει μαστιχωτά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. νιφάδες βρώμης

αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον άνηθο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το αλεύρι, το βούτυρο και τις νιφάδες και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Πριν βάλουμε το κραμπλ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα κολοκυθάκια με μια συσκευασία τυρί κρέμα ή να κάνουμε την ίδια συνταγή με μελιτζάνες ή ένα κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.